محمدرضا کشاورزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه طی ۹ ماهه سال جاری میزان پنج هزار و ۷۹۴ کیلوگرم چوب تاغ در شاهرود کشفشده است، ابراز داشت: با توجه به اینکه نواحی جنوبی شهرستان کویری و بیابانی است لذا این درختان نقش قابل توجهی در کنترل ریزگرد و جلوگیری از پیشرفت بیابان به سمت شهرها دارند لذا حفظ و حراست از آن اهمیت بالایی دارد.
وی بابیان اینکه طی مدت مذکور دو هزار و ۴۱۵ کیلوگرم چوب گز در شاهرود از متخلفان شناساییشده است، افزود: گیاه گز مقاومت بسیار بالایی نسبت به خشکی و شوری خاک دارد که نقش آن در حفظ عرصههای منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک غیر قابل انکار است.
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه طی این مدت نیز ۳.۲ متر مکعب انواع چوب جنگلی کشفشده است، ابراز داشت: این درختان جنگلی شامل سرخدار، اوجا، ممرز و غیره میشود که البته باید گفت قاچاقچیان چوب به ازای هر کیلوگرم چوب و زغال جریمه نقدی خواهند شد.
کشاورزیان بابیان اینکه طی ۹ ماهه گذشته از سالجاری ۳۰ قاچاقچی چوب درختان جنگلی، تاغ و گز در شاهرود دستگیر شدند، تصریح کرد: برای همه این افراد تشکیل پرونده قضایی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه آسیب وارده به محیطزیست و منابع طبیعی به هیچ عنوان قابل جبران نیست، گفت: گشتهای موتوری و خودرویی در عرصههای ملی، جنگلی و بیابانی شهرستان به صورت ۲۴ ساعت فعال است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود همچنین افزود: با توجه به وسیع بودن عرصه تلاش شد تا از افراد محلی نیز برای مشارکت در حفاظت عرصههای منابع طبیعی و مقابله با قاچاق چوب و زغال تاغ استفاده شود.
نظر شما